© 2011 - Atelier Paladijne | voorwaarden | links |

Over ons


Atelier Paladijne is gestart in mei 2004 onder leiding van Jeichina Hovingh.

Na het afronden van de studie Textiele Werkvormen, Handarbeid en Tekenen, doceerde zij verschillende creatieve vakken op middelbare scholen. Vervolgens werkte zij vier jaar in het buitenland en heeft daar veel fotografie- en illustratiewerk gedaan.

Na terugkeer in Nederland kwam ze in contact met kledingverhuurbedrijf en atelier Theaterkostuums Eleonora in Haarlem. Daar heeft zij veel ervaring opgedaan in het ontwerpen en vervaardigen van historische en fantasierijke kostuums. Tegelijkertijd werd in deze periode een uitgebreide kostuumcollectie voor kinderen opgebouwd.
Jarenlang zijn er toneel- en dansproducties aangekleed voor verschillende scholen- en musicalopleidingen in Haarlem e.o.

Toen uiteindelijk het eigen bedrijf in beeld kwam, richtten de werkzaamheden zich ook op het realiseren van kostuums voor festivals en themafeesten. De collectie voor volwassenen is daardoor enorm uitgebreid.

De afgelopen jaren zijn er kostuums geleverd voor o.a. commercials, Pretpark Hellendoorn, De Haarlemse Balletschool, Danshuis Haarlem, de Artiestenopleiding in Haarlem en aan vele particulieren.